SARIYER BÖREĞİ
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- Tuz
Açmak için
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 200 gr tereyağı
İç harcı için
- 250 gr beyaz peynir
- 1 yumurta sarısı
Üzeri için
- Susam
- 1 yumurta sarısı
Unu derin bir vahşi eleyin. Bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, yumurta, ılık su ve tuzu ek edip yoğurun. Hamuru 10 bezeye ayırın. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Temiz bir bezle üzerini kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Her bezeyi unladığınız zeminde yemek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine yumuşamış tereyağı sürüp üçe katlayın. Dikdörtgen ışık halkası gelen hamuru her yerde üçe katlayın. Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın. Yağladığınız tepsiye alıp yarım saat buzdolabında bekletin. Hamurları zeytinyağı ile her yerde açın. Kenarlarına yumurta sarısı ile harmanlanmış beyaz peynir paylaştırıp kalın sigara böreği şeklinde sarın. Kendi ekseninde kıvırıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder