Lemiz
- 4 su bardağı un1.5 su bardağı ılık suTuzİç malzemesi: 200 gr tereyağı1 kg pazı3 çorba kaşığı sıvıyağ1 kocaman soğan3 yumurtaTuz
- karabiber
- pulbiber
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. bir parça tuzlu ekleyin. Ilık suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Hamurdan minik bezeler yapıp üzerini ıslak bezle örtün.
Pazıyı temizleyip yıkayın kaynar suda haşlayıp süzün. Suyunu sıkıp iri iri doğrayın. Soğanı temizleyip kıyın ve sıvıyağda kavurun. Pazıyı ilave edip tuz, karabiber, pulbiber serpin ve kavurmaya devam edin. Üstüne yumurtaları kırıp karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.
Hamur bezelerini, unlanmış zeminde oklava ile tabak büyüklüğünde açın. İçlerine hazırladığınız malzemeden 2 kaşık dek ek edip ikiye kapatın. Kenarlarını parmak uçlarınızla hafifçe bastırıp kapatın. Sac üstünde veya teflon tavada yağsız olarak iki taraflı pişirin. Tavadan alıp her iki tarafına da tereyağı sürün ve sıcak olarak muhafaza edin.
Yorumlar
Yorum Gönder