TAVUK ETLİ BÖREK
Malzemeler
- 2 yufka
- 300 gr tavuk göğüs eti
- 2 kırmızıbiber
- 2 taze soğan
- 3 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuzlu
- Karabiber
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Tavuk etlerini yumuşayıncaya değin haşlayın ve soğuduktan sonra didikleyerek parçalara ayırın. Biberleri ve soğanları ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yufkaları tezgaha serip her birinden 6 üçgen elde edecek şekilde muhakkak. Geniş kısımlarına tavuklu harçtan yerleştirip geniş rulo biçiminde sarın. Kavgalı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak pozitif yağını süzdürdükten sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder