TAVUK ETLİ BÖREK


Malzemeler

  • 2 yufka
  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 2 kırmızıbiber
  • 2 taze soğan
  • 3 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuzlu
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Tavuk etlerini yumuşayıncaya değin haşlayın ve soğuduktan sonra didikleyerek parçalara ayırın. Biberleri ve soğanları ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yufkaları tezgaha serip her birinden 6 üçgen elde edecek şekilde muhakkak. Geniş kısımlarına tavuklu harçtan yerleştirip geniş rulo biçiminde sarın. Kavgalı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak pozitif yağını süzdürdükten sonra servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği