Tavuklu gül börek
- 4 su bardağı un1 yumurta50 gr yağ1 su bardağı ılık suTuzİç araç gereç: 1 paket (250 gr) yağ4 parça tavuk göğüs eti1 soğan3 çorba kaşığı sıvıyağTuz
- karabiberKırmızı tozbiber
Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. 50 gr margarini eritip ılıtın. Unun ortasına tuz, 1 yumurta, eritilmiş yağ ve ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurun. Üzerini ıslak bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Tavuk etlerini haşlayıp tel tel ayırın. Soğanı soyup kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Tavuk etlerini ekleyip bir kaç dakika kavurun. Tuz ve baharatları ekleyip ateşten alın.
Hamuru bir kez daha yoğurup 6 eşit parçaya ayırın. Hamur parçalarını unlanmış zeminde ince yufkalar halinde açın. 250 gr margarini eritip ılıtın. Yufkaları eritilmiş margarinle yağlayıp tavuk etlerini serpiştirin. Yufkaları rulo biçiminde sıkıca sarın. Ruloları kendi civarda döndürerek gül şekline getirin.
Hazırladığınız gül börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş yağ sürüp evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder