Sebzeli piliç sarma


  • 250 g bütün piliç
  • 100 g ıspanak
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 20 g Morel mantarı
  • 1 küçük havuç
  • Yarım kabak
  • 1 sarı kapya biber
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 1 yeşil biber
  • 10 g tereyağı

Üzeri için

  • 100 g Morel mantarı
  • 5 g fesleğen
  • 10 g zeytinyağı
  • Akdeniz yeşilliği
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Bütün piliç göğüs ve butu, derili bir şekilde kemiğinden ayırıp inceltin. Ispanak, soğan, sarımsak ve mantarı tereyağında soteleyin. Havuç, kabak ve biberleri de ince uzun doğrayıp öbür bir tavada zeytinyağı ile soteleyin. Streç filmi tezgaha yayın ve açtığınız bütün piliç etini üzerine alın. Sotelenen ıspanak ve diğer sebzeleri koyup sımsıkı sarın. Alimünyum folyonun içine yağlı kağıt serin. Etin üzerindeki streç filmi alıp yağlı kağıdın üzerine yerleştirin ve sımsıkı sarıp paketleyin. Fırın kabına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kirli̧irin. Eti fırından alın ve üzerindeki folyoyu açıp tekrar fırına koyun. Üzeri kızarana kadar 5-10 dakika daha fırınlayın. Fırından çıkardığınız tavuk etini bir süre beklettikten sonradan dilimleyin.
  • Morel mantarını tereyağı ve fesleğen ile kavurun. Akdeniz yeşilliklerini, tuzlu, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırıp tabağa koyun. Dilimlere böldüğünüz piliç rulolarının üzerine kavrulan mantarları yerleştirip servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Hassa böreği