Soğanlı börek


  • 2 ekmek hamuru
  • 100 gr kuzu kıyma
  • 5 soğan
  • 2 domates
  • 2 çarliston biber
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 nehir bardağı zeytinyağı
  • Tuzlu
  • karabiber

Hazır ekmek hamurlarını yoğurup kapaklı bir vahşi alın. Yarım saat buzdolabında bekletin. Dairesel fırın tepsisini yağlayın. Hamuru biri ufak diğeri daha büyük elde etmek üzere iki bezeye ayırın. Büyük olanı kenarlarından hafifçe taşacak şekilde tepsiye yerleştirin. İç malzeme için soğanların kabuklarını soyun. Piyaz doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesin kabuklarını soyup çeper biçiminde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp halka şeklinde doğrayın. Domates ve biberleri soğanlı kıymaya ek edip kavurun. Tuzlu ve karabiberle tatlandırın. Harcı hamurun üstüne yayınlama. Öteki hamuru kıymanın üzerine kapatın. Altta bulunan hamurun kenarlarını üst hamurun üstüne içten kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği