MİLFÖYLÜ GİRİT USULÜ ÇULLAMA
Hamur için
- 12 kare milföy hamuru
- Yarım nehir bardağı un
İç harcı için
- 200 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
- 2~3 parça tavuk veya hindi ciğeri
- 15 gr tereyağı
- 1 çay bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım tatlı kaşığı ezilmiş karanfil
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım tatlı kaşığı muskat
- Tuz
Üzeri için
- 2 yemek yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yumurta
Tavuk eti ve ciğerleri küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip ciğerleri kavurun. Tavuk suyu, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip tavanın kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Tavuk eti, kuru üzüm, ceviz, karanfil, tarçın, kimyon ve muskatı ekleyip karıştırın. 2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Milföyleri un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin. 6 kare milföyü fırına dirençli sırça kaba yayınlama. Üstüne tavuklu harcı ilave edip kalan milföylerle üzerini kapatın. Yumurta ve 2 kaşık ayçiçek yağını bir kasede karıştırıp milföylerin üstüne fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder