MİLFÖYLÜ ÇITIR BÖREK
Malzemeler
- 8 milföy hamuru
- 500 gr ıspanak
- 1 pırasa
- 200 gr beyaz peynir
- Yarım nehir bardağı günebakan yağı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Susam ya da çörek otu
Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız pırasayı ek edip soteleyin. Pırasa yumuşayınca yıkadığınız ve iri iri doğradığınız ıspanakları ilave edip sotelemeye devam edin. Ispanak yumuşayınca tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğuduktan sonradan rendelenmiş beyaz peyniri ek edip karıştırın. Her milföy hamurunun üstüne un serperek dikdörtgen şekilde açın. Milföyün dar kenarına ıspanaklı harcı paylaştırıp sıkı olmayan bir rulo haline getirin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpin. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder