BADEMLİ VE ETLİ BÖREK
Hamuru için
- 450 gr un
- Yarım nehir kaşığı tuz
- 2 yumurta
- 200 ml su
- 150 gr soğuk tereyağı
İç harcı için
- 30 gr tereyağı
- 50 gr dolmalık fıstık
- 100 gr kabuksuz badem içi
- 2 soğan
- 500 gr kuşbaşı kuzu eti
- Yarım akarsu kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı dövülmüş kakule
- Karabiber
Üzeri için
- Yumurta sarısı
30 gr tereyağını tavada eritip dolmalık fıstık ve bademleri kavurun. Kıyılmış soğanları ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Etleri ve baharatları ekleyip 20 dakika pişirin. Hamur için, unu ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtaları ve suyu ekleyin. Ayrıntılarıyla karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabında 15 dakika bekletin. Hamuru iki eşdeğer parçaya bölün. 15X25 cm ’lik dikdörtgenler biçiminde açın. İki hamurun üstüne tereyağının yarısını sürüp katlayın. Buzdolabında 15 dakika bekletin. Hamurları buzdolabından çıkarıp baştan aynı büyüklükte açın. Üzerlerine kalan tereyağını sürüp her yerde katlayarak buzdolabında 15 dakika daha bekletin. Soğuk hamurları yeniden 15x25 cm ebatlarında açın. Hazırladığınız iç malzemeyi hamur parçalarının birinin üstüne yayın. Öteki hamur parçasını da iç malzemenin üzerine yerleştirin. İki hamuru kenarlarından ayrıntılarıyla bastırarak kapatın. Üstüne çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder