PAÇA BÖREĞİ
Malzemeler
- 5 koyun paçası
- 50 gr tereyağı
Hamuru için
- 250 ml soda
- 100 gr tereyağı
- 2 yumurta
- 250 gr un
Arınmış paçaları büyük bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayıncaya değin pişirin. Pişen paçaların suyunu süzün. Etleri kemiklerinden ayırıp minik parçalar şeklinde doğrayın. 100 gr tereyağını tavada eritip ılındırın. Soda, tereyağı ve yumurtaları hamur yoğurma kabına alıp çırpın. Unu kademeli olarak ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru iki topak halinde ayırın. Topakları hazırlanmış yufka inceliğinde açın. 50 gr tereyağını eritip ılındırın. Eritilmiş tereyağını yufkanın üstüne sürün. Paça etlerini yufka üstüne iki halka oluşturacak şekilde yayınlama. Diğer yufkayı da açıp üzerine yerleştirin. Tencere kapağı veya dairesel bir kalıpla paça etleri içlerinde kalacak şekilde hamurları muhakkak. İki yuvarlak börek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine kalan tereyağını gezdirerek dökün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder