Papatya böreği
Malzemeler
- 1 kg un
- 1 paket yaş maya
- 1 dere kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 1 nehir bardağı yoğurt
- 350 g Teremyağ Gurme Kaymaklı
- 2 yumurta akı
İç harcı için
- 50 g Teremyağ Gurme Kaymaklı
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 patates
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Üzeri için
- 2 yumurta sarısı
- 50 g Teremyağ Gurme Kaymaklı
- Taze kekik
Unu derin bir vahşi alıp ortasını havuz gibi açın. Maya, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Su ek ederek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar en ince ayrıntısına kadar yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamura yoğurt ve erittiğiniz 75 g Teremyağ Gurme Kaymaklı ’yı ekleyerek bitmiş yoğurun. Hamur toparlanmaya başlayınca üzerini streç filmle sarıp 10 -15 dakika dondurucuda bekletin. Dinlenen hamura kalan Teremyağ Gurme Kaymaklı ’yı da ekleyerek hamuru bitmiş yoğurun ve 3 eşit bezeye ayırın. Hamurlardan ikisini açıp papatyanın orta kısmını oluşturacak şekilde yuvarlak emin. İç harcı için Yemeklik doğradığınız soğanı erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı ve salça ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. Patateslerin iki tanesini rendeleyip, bir tanesini küp doğrayın. Soğanlara ek edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Patatesler yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Kestiğiniz bir parçanın ortasına iç harcından koyun. Hamurun abes kalan kenarlarına yumurta akı sürüp diğer yuvarlak parçayı üstüne kapatın. Kalan hamurları açıp uzun şeritler halinde belirlenmiş. İçlerine patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Bu küçük börekleri hamurun etrafına dizin. Papatyanın ortasına da kalan patatesli harçtan koyup üzerine yumurta sarısı sürün. Böreğin üstüne erittiğiniz Teremyağ Gurme Kaymaklı ’yı gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Taze kekik dalları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder