KIYMALI BURMA BÖREK
Malzemeler
- 5 hazırlanmış yufka
- 125 gr tereyağı
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı kuşüzümü
- 1soğan
- Tuz
- karabiber
- toz kırmızı biber
Yufka aralarına sürmek için
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- 2 çorba kaşığı mısırözü yağı
Lezzet'in yemek tarifleri gibi börek tarifleri de çok ilgi görüyor...
Kuşüzümlerini yumuşamaları için ılık suda 15dakika bekletin. Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyılmış soğan, kıyma ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun. Ocaktan alın. Kuşüzümlerini ekleyip tatlandırın.
Kalan tereyağını eritip yoğurt ile ayrıntılarıyla karıştırın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayınlama. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürüp ortadan ikiye belli. Tam ortasına kıymalı karışımdan yayınlama. Oklavayı yufkanın geniş kısmına sararak dolayın.
Elinizle büzerek oklavayı yufkadan çıkarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak spiral biçiminde yerleştirin. Malzeme bitene değin yufkaları benzer şekilde hazırlayın.
Yufkaların üstüne yumurta sarısı sürün. Mısır özü yağını gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder