ÇÖREK OTLU HALKA KURABİYE
Malzemeler
- 250 g tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı değin un
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
Tereyağı, süt, zeytinyağı, kabartma tozu, çörek otu, tuz ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın. Ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde derece derece unu ek edin ve yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan bezeler kopartın ve yuvarlayarak eşdeğer uzunlukta rulolar yapın. İki ruloyu birbirine dolayarak simit şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üstüne yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya dek takriben 15-20 dakika pişirip servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder