MANTARLI MUSKA BÖREĞİ
Malzemeler
- 500 gr mantar
- 2 kırmızıbiber
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- Yarım demet maydanoz
- 5 yufka
- Ayçiçeği yağı
Üzeri için
- 1 yumurtanın sarısı
Böreğin iç malzemesini ayrı tatlarla zenginleştirebilirsiniz. Hem kullandığınız malzemeye tarafından baharat ekleyebilirsiniz. Mantarları enlemesine ikiye kesip yarım ay biçiminde ince doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp günebakan yağında pembeleşinceye dek kavurun. Mantar ve küçük doğranmış biberleri ek edip soteleyin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.
Her bir yufkayı uzun ve geniş şeritler halinde kesin. Yufkaları gündöndü yağı ile yağlayın. Yufka şeritlerinin bir kenarına iç harçtan 1 yemek kaşığı aktarın. Muska biçiminde sarın. Börekleri yağlanmış tepsiye dizip 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya değin pişirin. Sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder