Ispanak köklü ve çeçil peynirli pratik puf böreği
- 1 ekmek hamuru
İç harcı için
- 150 g çeçil peyniri
- 100 g haşlanmış ıspanak kökü
- 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
- Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini ıslak bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırın. Bezeleri teker teker yoğurun.
- İç harcı için, çeçil peynirini bir kaseye alın. Üstüne ince kıydığınız haşlanmış ıspanak kökü ve ay çekirdeği içini ilave edip karıştırın.
- Ayırdığınız bezeleri elinizle hafif bastırarak açın. İçlerine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üstüne alıp pozitif yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder