NANE DOLGULU KURABİYE


Kurabiye için

  • 150 g tereyağı
  • 50 g toz şeker
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş çikolata
  • 150 g un 

İç dolgusu için

  • 50 g tereyağı 
  • 200 g pudra şekeri 
  • 1-2 damla nane esansı 
  • 1-2 damla yeşil yiyecek boyası 

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Tereyağı ve toz şekeri geniş bir çırpma kabına alın. Bir mikser yardımı ile çırpın. Un ve eritilmiş çikolatayı ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Dairesel kurabiye kalıbıyla 20 eşdeğer parça kesin. Parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  • İç dolgusu için, tereyağı ve pudra şekerini çırpma kabına alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yiyecek boyası ve nane esansını ekleyip karıştırın. 10 bisküvinin üstüne dolguyu sürüp kalan 10 parçayı üzerlerine kapatın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın. 
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği