Renkli pratik börek
- 4 yufka 3 havuç 1 kg pazı 1 çorba kaşığı susam Karabiber 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 10-15 dilim pastırma 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı su 1 yumurtanın sarısı
Havuçları temizleyip rendeleyin. Pazıları yıkayıp süzün ve kıyın. Pastırmaları ince şeritler halinde kesip kaşar peyniri ile harmanlayın. Havuçları yağsız olarak tavada 2-3 dakika aralıksız karıştırarak kavurun ve ayrı bir barbar alın.
Süzmüş olduğunuz pazılara karabiber ekleyerek benzer işlemi uygulayın. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı su ve zeytinyağını karıştırın. Yufkalardan birini geniş ve düz bir zemine yayın. Üzerine zeytinyağlı karışımdan sürüp ikinci yufkayı birinci yufkanın üzerini kapatacak şekilde örtün.
Üzerine havucu serpiştirin. Üçüncü yufkayıda benzer şekilde serin. Zeytinyağlı karışımı sürüp pazıları serpin. Son yufkayıda serip pastırma ve peynirli karışımı yayınlama. Yufkaların bir ucundan tutarak büyük bir rulo şeklinde sarın. Üstüne yumurtanın sarısını sürüp susam serpiştirin. Evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder