Taze otlu pide börek


Malzemeler

  • 1 bayat pide
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 1 su bardağı tulum peyniri
  • 4~5 dal maydanoz
  • 6~7 dal dereotu
  • 8~9 dal kuzu ıspanak
  • 4~5 dal taze kekik
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • Susam

Pideyi küp doğrayın. Süt, su ve eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kasede karıştırın. Küp doğradığınız pideleri bu karışıma bulayın ve hafif yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına dizin. İç harcı için tulum peynirini geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ilave edip tuzlu ve baharatlarla tatlandırın. Peynirli harcı pidelerin üstüne ek edip karıştırın. Üstüne susam serpip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.


sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği