Taze otlu pide börek
Malzemeler
- 1 bayat pide
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için
- 1 su bardağı tulum peyniri
- 4~5 dal maydanoz
- 6~7 dal dereotu
- 8~9 dal kuzu ıspanak
- 4~5 dal taze kekik
- Tuz
- Kırmızı pul biber
Üzeri için
- Susam
Pideyi küp doğrayın. Süt, su ve eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kasede karıştırın. Küp doğradığınız pideleri bu karışıma bulayın ve hafif yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına dizin. İç harcı için tulum peynirini geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ilave edip tuzlu ve baharatlarla tatlandırın. Peynirli harcı pidelerin üstüne ek edip karıştırın. Üstüne susam serpip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya dek yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder