PEYNİRLİ VE PASTIRMALI KOLAY BÖREK
- 4 yufka
- 1 domates
- 1 sivribiber
- 5 dilim pastırma
- 1 su bardağı süt
- 100 gr rendelenmiş taze kaşarpeyniri
- 100 gr rendelenmiş eski kaşarpeyniri
- 100 gr rendelenmiş beyazpeynir
- 1 akarsu bardağı su
- 1 yumurta
Tat sofralarınız için inanılmaz yemek yemek tarifleri sunuyor. Şu Anda başlayalım.
İç malzemeyi hazırlamak için; domatesi soyup küp küp doğrayın. Pastırmayı ince şeritler halinde belirlenmiş. Sivribiberi doğrayın. Rendelenmiş peynirler, domates, biber ve pastırmayı bir kapta harmanlayın.
Fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı kenarları dışa taşacak şekilde yayınlama. Süt, su ve yumurtayı bir kapta karıştırın. Bu karışımdan birkaç kaşık alarak yufkanın üstüne sürün. 2. ve 3. yufkayı serip aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine hazırladığınız peynirli harcı yayınlama. Üstüne kalan yufkayı yerleştirin.
Kalan sütlü karışımı böreğin üstüne gezdirerek yayınlama. Evvelden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder