TARHUNLU BÖREK


Malzemeler

  • 1 kg Antep peyniri
  • 1 demet taze soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 50 gr taze tarhun
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hamuru için

  • 1 kg un
  • Toz şeker
  • Tuz
  • Maya
  • Su

Un, toz şeker, tuz, su ve mayayı karıştırıp hamur yoğurun. 1 saat dek dinlenmeye bırakın. Böreğin iç harcı için gerekli olan malzemeleri küçük doğrayıp tümünü bir kapta harmanlayın. sonradan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlak açın. Harcı içlerine paylaştırıp kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında hamurların üzeri kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği