TARHUNLU BÖREK
Malzemeler
- 1 kg Antep peyniri
- 1 demet taze soğan
- 4 diş sarımsak
- 50 gr taze tarhun
- 1 demet maydanoz
- 1 yumurta
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Hamuru için
- 1 kg un
- Toz şeker
- Tuz
- Maya
- Su
Un, toz şeker, tuz, su ve mayayı karıştırıp hamur yoğurun. 1 saat dek dinlenmeye bırakın. Böreğin iç harcı için gerekli olan malzemeleri küçük doğrayıp tümünü bir kapta harmanlayın. sonradan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlak açın. Harcı içlerine paylaştırıp kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında hamurların üzeri kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder