- 6 kuru incir
- 1 su bardağı kuru dut
- 85 g tereyağı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pirinç unu
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 akarsu bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- Kuru incir ve kuru dutu yarım su bardağı suda meyveler suyu çekip yumuşayana değin kirli̧iltihap ve bir karıştırma kabına alın. Erittiğiniz tereyağı ve pekmezi de ekleyip blenderdan geçirin. Mısır nişastası, pirinç unu, kabartma tozu ve ince çekilmiş ceviz içini ek edip spatula ile karıştırın.
- Ellerinizi nişastaya bulayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika pişcerahat. Ilık veya soğuk servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder