Patlıcanlı rulo börek
Hamuru için
- 500 g un
- 1 akarsu bardağı sızma zeytinyağı
- 1.5 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 dere bardağı süt
- Tuz
İç harcı için
- 30 g tereyağı
- 2 yemek yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı közlenmiş patlıcan
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Hamuru için zorunlu olan tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru iki eşit bezeye ayırın ve bir merdane yardımıyla ince açın. İç harcı için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip hafif sararıncaya dek kavurun. Sütü yavaşça ilave edin ve muhallebi kıvamına gelinceye değin karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırladığınız sosa közlenmiş patlıcanı ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Açtığınız hamurlardan bir tanesini mutfak tezgahına yayınlama. Üzerine fırça yardımıyla sızma zeytinyağı sürüp ikinci hamuru da üstüne yayınlama ve dört eşit üçgen belirli. Geniş kısımlarına iç harcından yayıp kalın sigara böreği biçiminde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve ayçiçek yağını bir kasede çırpın ve tepsideki böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder