Semizotlu muska börek
Malzemeler
- 2 yufka
- Yarım semizotu
- 3~4 yemek yemek kaşık zeytinyağı
- 1 soğan
- 200 g beyaz peynir
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun. Semizotunu bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün. İnce doğrayıp, kavurduğunuz soğana ek ederek bir 1-2 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.Beyaz peyniri ufalayıp kırmızı pul biberle harmanlayın ve ılınan radikaya ilave edin. Yufkaları tek tek rulo yapın ve 10 cm aralıklarla muhakkak. Her bir parçayı açın ve malzemeden uç kısımlarına paylaştırın. Sağa ve sola doğru katlayarak üçgen şekilde sarın. Yelken Direği kısımlarını yumurtanın akı veya su ile yapıştırın. Kavgalı yağda kızartın. Kağıt havlu üstüne alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur
Yorumlar
Yorum Gönder