PEKMEZLİ KELEBEK KURABİYE
- 150 g tereyağı
- 1 su bardağı esmer toz şeker
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı pekmez
- 1 dere kaşığı vanilya esansı
- 2 su bardağı un
- 2 nehir kaşığı karbonat
- Bir tutam tuzlu
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
Üzeri için
- Yarım su bardağı esmer toz şeker
- Çikolata dekor şekeri
- Tereyağı ve esmer toz şekeri bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurta, pekmez ve vanilya esansını ek edip bütün araç gereç iyice özdeşleşinceye değin çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir karıştırma kabında un, karbonat, tuz ve zencefili harmanlayın. Kuru karışımı sıvı karışıma yavaşça ekleyin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye dek yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgah üstüne alıp bir merdane yardımıyla açın. Kelebek şekilli bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine esmer toz şeker serpip çikolatalı şekerleme ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder