PAZILI SARMAL BÖREK


Malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 1 demet pazı
  • 3 yemek yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuzlu
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Pazıları yıkayıp ince doğrayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye değin kavurun. Pazıları ekleyip 5 dakika soteleyin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını yumuşaması için 15 dakika oda ısısında bekletin. Milföyleri hafif unlanmış tezgahta merdane ile açarak inceltin. Pazıdan bir arz alarak hamurun kenar kısmına yerleştirin ve sımsıkı rulo biçiminde sarın. Kendi etrafında dolayarak helezoni şekillendirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirdikten sonra 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği