Kabaklı börek


  • 3 hazır yufka 

İç harcı için

  • 250 g lor peyniri 
  • 2 kabak 
  • Tuzlu 
  • Kırmızı pul biber 

Nane Sosu için

  • 1 şişe doğal maden suyu 
  • 2 yumurta 
  • Yarım su bardağı süt 
  • 1 dere bardağı zeytinyağı 

Üzeri için

  • Susam
  • Yufkaları bir mutfak tezgahına tekrar tekrar gelecek şekilde yayın ve ortadan ikiye belirli. bir parça yufka alıp yağladığınız kare bir fırın kabına büzüştürerek yayınlama. Tabanında toplam üç parça yufka olacak şekilde benzer işlemi tekrarlayın. 
  • İç harcı için lor peyniri ve rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları bir kasede karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. İç harcını yufkaların üstüne yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde büzüştürerek iç harcın üzerine yayınlama. 
  • Sosu için zorunlu olan tüm malzemeyi bir kasede çırpın ve böreğin üzerine gezdirin. Börek sosu eminceye değin takriben 30 dakika dek bekletin. 
  • Sosu çeken böreğin üstüne susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği