KURU MANGOLU YILDIZ KURABİYE


  • 250 g tereyağı
  • 140 g pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 360 g un
  • Yarım dere bardağı kuru mango
  • Yarım akarsu bardağı kuru avokado
  • Bir tutam tuz

Tereyağı, pudra şekeri, vanilya, un ve tuzu derin bir karıştırma kabına alarak mikserle karıştırın. Kuru mango ve avokadoyu küçük doğrayıp karışıma ekleyin. Bir spatula yardımıyla bitmiş karıştırın. Hamuru hafif unlanmış tezgah üstünde 1.5-2 cm kalınlığında açın. Yıldız şekilli kurabiye kalıbıyla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine kesik kesik olarak dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

sizlere lezizyemek-tarifim.blogspot.com farkıyla sunulmuştur

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bal kabaklı börek

Sebzeli piliç sarma

Hassa böreği