Bulgur böreği
- 2 soğan
- 2 yemek yemek kaşığı tereyağı
- 250 g az yağlı kıyma
- 3 su bardağı haşlanmış pilavlık bulgur
- 3 yumurta
- 4 yemek yemek kaşığı galeta unu
- 5 yemek yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı kocaman kırılmış ceviz
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Üzeri için
- Frenk soğanı
- Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye dek soteleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurup ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Haşlanmış bulgurun üzerine sırasıyla, kıymalı soğanlı harç, bir kasede çırptığınız yumurtalar, galeta unu, un, kabartma tozu, kocaman kırılmış ceviz, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, tuz ve baharatları ek edin.
- Tüm araç gereç ayrıntılarıyla özdeşleşinceye kadar karıştırın. Harcı yağladığınız 22 cm çapındaki kelepçeli dairesel bir kek kalıbına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltip evvelden ısıtılmış 170 derece fırında takriben 35 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine kalan rendelenmiş kaşar peynirinden serpin ve peynir eriyene dek pişirmeye devam edin. Ilındıktan sonradan üzerini ince kıyılmış Frenk soğanı ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder