PEYNİRLİ SARMAL BÖREK
- 4 yufka
- 300 gr beyaz peynir
- 2 soğan
- 1 su bardağı süt veya 200 ml
- krema
- 50 gr tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
Soğanı ince kıyıp kavurun. Ilınınca tuzlu ve peyniri ek edip karıştırın. Tereyağı eritip soğuduktan sonra süt veya krema ile karıştırın. Bir yufkayı mutfak tezgahına serin. Üzerine tereyağlı sütü (ya da kremayı) yayınlama. Bir kenarına boyuna peynirli harçtan aktarın. Yufkanın her iki ucundan tutarak yuvarlayarak sarın. Yağladığınız dairesel fırın tepsisinin ortasına, hazırladığınız peynirli böreği içerden dışarı dürüst kıvırarak yerleştirin. Diğer üç yufkayı da benzer şekilde peynirli harç ile sararak tepsinin içindeki yufkanın etrafına dolayarak büyük yuvarlak elde edin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder